speciality-background dots image dots image

קיצור קיבה

קיצור קיבה הוא ניתוח בריאטרי שמסייע בירידה במשקל על ידי הפחתת נפח הקיבה.

רופאים מומלצים שמבצעים את הפרוצדורות

מחפשים משהו יותר ספציפי? חפשו תור לפי בעיה רפואית רופא מומלץ או התמחות

טיפולים נוספים

ניתוחים בריאטריםניתוחי הרזיהניתוחים בריאטריים לילדיםניתוחים פוסט בריאטרייםניתוחים לטיפול בהשמנה-בריאטריםקיצור קיבהשרוול קיבהמיני מעקף בגישה לפרוסקופיתמיני מעקף קיבהמעקף מלא בגישה לפרוסקופיתמעקף קיבה מסוג RYGBניתוחי קיבהקיבהכירורגיה כלליתכירורגיה אנדוסקופיתניתוחי מעי וכיס מרהניתוחים פתוחיםניתוח דרכי העיכול וכיסי מרהניתוחי בקע פתוחים ולפרוסקופיםכירורגיה אנדוקריניתכירורגיה זעיר פולשניתכירורגיה רובוטיתבקעבקע בצלקת ניתוחית POVHבקע מפשעתיבקע סרעפתיבקעים מורכביםהוצאת גושי שומןהסרת נגע עורהשתלות אבריםהשתלת כבדיעוץ בכירוגיה כלליתבקע בדופן הבטןניתוחי בקע במפשעהביופסיות והסרת נגעיםכירורגיה כללית - דרכי מרהכירורגיה כללית - הרניה (בקע)ניתוחי מעי גסכריתת גושים תת עוריים ועורייםכריתת גושים תת עורים קטניםכירורגיה ולפרוסקופיה מתקדמתכירורגיה קולורקטאליתניתוחי בקעים

הגדרת קיצור קיבה

קיצור קיבה הוא ניתוח בריאטרי שנועד להפחית את נפח הקיבה, ובכך לסייע בירידה במשקל. הניתוח מפחית את כמות המזון שהקיבה יכולה להכיל, מה שמוביל לתחושת שובע מהירה יותר.

תסמינים

תסמינים שיכולים להצביע על צורך בניתוח קיצור קיבה כוללים השמנת יתר חמורה, בעיות בריאותיות נלוות כמו סוכרת סוג 2, יתר לחץ דם, ודלקת מפרקים. תסמינים נוספים עשויים לכלול קושי בנשימה ובעיות שינה.

שיטות אבחון

אבחון מתבצע באמצעות הערכה רפואית כללית, כולל בדיקות דם, מדידת BMI, והיסטוריה רפואית. רופא יכול לקבוע אם המטופל מתאים לניתוח קיצור קיבה.

אפשרויות טיפול

טיפול כולל ניתוח קיצור קיבה, אשר יכול להתבצע בשיטות שונות, כמו ניתוחים לפרוסקופיים או פתוחים. לאחר הניתוח, יש להקפיד על תזונה מאוזנת ופעילות גופנית סדירה.

הכנה

הכנה כוללת שיחות עם הרופא על מטרות הניתוח, הסיכונים והיתרונות. יש לקבוע מטרות ריאליות ולסייע במציאת דרכים להתמודד עם אתגרים.

פרטי טיפול

הטיפול מתבצע על ידי צוות רפואי מקצועי, כולל רופאים, דיאטנים ומומחים נוספים. יש לקבוע פגישות קבועות למעקב אחרי התקדמות המטופל.

סיכונים

סיכונים כוללים דליפות, זיהומים, וחוסר איזון תזונתי. יש להיות מודעים לכך שהשינוי באורח החיים עשוי להיות קשה.

טיפול לאחר

מעקב קבוע חשוב להצלחת הטיפול. יש לקבוע פגישות תקופתיות עם הרופא והדיאטנית כדי לבדוק את התקדמות המטופל.

*מידע זה הוא כללי ואין להסתמך עליו כייעוץ רפואי.